Hold for gravide

Man gør sig typisk mange overvejelser, når man er gravid. Hvordan forløber graviditeten? Og hvordan klarer jeg fødslen? Med fødselsforberedelse på apa får du både hjælp til at forberede dig mentalt til fødslen og til titlen som mor, men også vejledning i, hvordan du bedst muligt forbereder kroppen gennem gravidtræning og bevidst opmærksomhed. Du kan læse mere under de enkelte holdtyper.

Flere forskellige kurser

På apa tilbyder vi mange former for fødselsforberedelse på Østerbro. Vores forskellige hold tager højde for, hvor langt du er i din graviditet, og hvordan din situation i øvrigt er. På fødselsforberedelsesholdene, som både er vidensformidling, kropstræning, fødselsforberedende øvelser og samtale, anbefales det, at du starter, når du er ca. 29 - 31 uger henne i din graviditet. Kig på holdets slutdato og vælg et hold der slutter et par uger før din termin. Deltagere på fødselsforberedelseshold forhåndstilmeldes et efterfødselshold, som oplyses nærmere af underviseren.

 

OBS! Hvis dit ønskehold er optaget, sæt dig endelig på venteliste. Når vi ser ventelister på vores fødselsforberedelse eller gravidtræning, opretter vi så vidt muligt ekstra hold.

Gravidtræning, der forbereder dig til fødslen

Det er sundt at dyrke moderat motion, når man er gravid. Med gravidtræning holdes kroppen smidig og stærk. Hvis du har brug for mere fysisk aktivitet tidligere end graviditetens 26. uge, tilbyder apa blandt andet yoga som en del af vores førfødselskurser. Her kan du i et roligt tempo styrke, strække samt afspænde kroppen i fællesskab med andre gravide.

Vi har også andre typer kropstræning i både moderat og højt tempo med programmer, der ligeledes er specielt tilrettelagt til gravide. Her sørger vi for, at øvelserne er overkommelige med en gravid mave, og vi guider dig i, hvordan du bevæger dig hensigtsmæssigt. I træning med moderat tempo kan alle være med, mens vores kropstræning i højt tempo er til dig, der er vant til at træne og ikke oplever betydelige gener i forbindelse med graviditeten.

Vil du vide mere om gravidtræning?

Vil du vide mere om vores mange hold med gravidtræning? Så er du velkommen til at kontakte os, eller kigge nærmere på dem i fanerne. 

Vi kan ikke love dig en smertefri fødsel, men vi kan gennem både fødselsforberedelse og gravidtræning give dig redskaber, øvelser og værktøjer, der hjælper og støtter dig i forløbet.

 

Jeg vender helt sikkert tilbage, hvis Max skal være storebror!

Mine varmeste anbefalinger - også til gravidyoga som jeg

gik til først :-)"

 

 

Janni