ONLINE fødselsforberedelse

Bliv klædt på til din fødsel hjemme i dine egne trygge og rolige omgivelser.

Vælg et hold, der starter, når du ca. er 31 - 32 uger henne i din graviditet, men kig også på holdets slutdato, så du slutter et par uger inden din termin.

Undervisnngen foregår via Zoom, som kan downloades gratis til din PC, tablet eller telefon. Inden holdstart vil du på en mail modtage links fra din underviser, som du blot klikker på - så er du klar. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål til Zoom.


Hvis du ser et hold, der er startet, og der fortsat er ledige pladser, er det altid muligt at "springe på".

Ledige pladser

Få ledige pladser

Kurset er overtegnet, men tilmeld dig alligevel og kom på venteliste

Holdnr Navn Underviser Ugedag Start Slut  
31416 Førstegangsfødende fødselsforberedelse - ONLINE Rikke Mejlhede-Cranø Tor 18‑03‑2021 18:30 29‑04‑2021
Se mere   Luk  
Se mere   Luk  

apas online fødselskursus
forbereder dig i fællesskab med andre gravide til fødslen og den allerførste tid efter.

Vi har 6 undervisningsgange, hvoraf en (den 5. undervisningsgang) er sammen med din fødselspartner.

Undervisningen skifter mellem oplæg/input fra underviseren, instruktioner og afprøvning i praksis, og samtaler i mindre grupper eller i hele gruppen. Der vil også være inspiration til, hvordan du kan forberede dig hjemme mellem undervisningsgangene.

Forberedelse til fødslen
Vi arbejder med bevidsthed omkring åndedræt. Undersøger hvad der kan lindre undervejs i fødslen, både mens der er veer og i pauserne mellem. Herunder bevægelse og afspænding. Og vi afprøver pressemåder og forskellige fødestillinger.

Viden om fødslen
Sideløbende supplerer din underviser med viden. Det kan være om tryghed og de gode hormoners betydning for fødslen. Fødslens faser. Fødslers forskellighed. Veer. Kejsersnit. Også viden, du ikke umiddelbart kan læse/lytte dig til, baseret på samtaler og tilbagemeldinger fra et stort antal fødende.

Den første tid,  at “lande” fødslen, at se og møde barnet
Vi taler om amning/mad til barnet, at blive en familie og efterfødselskroppen.


Rikke Mejlhede-Cranø, psykomotorisk terapeut
Udover en uddannelse som psykomotorisk terapeut har Rikke en baggrund som musiker og er uddannet pædagog med speciale i musikpædagogik samt sundhedspsykologi. Derudover er hun uddannet yogalærer.

De mange facetter danner grundlaget for hendes arbejde siden 2006 med børn, familier og gravide, når hun underviser i babymotorik og yoga, og når hun på apa har hold i familierytmik, familietræning, kropstræning i moderat tempo for gravide, fødselsforberedelse og efterfødsel.

“På psykomotorikstudiet var jeg særligt fordybet i fødselsområdet og er fortsat passioneret i omsorgen for gravide og barslende forældre.

Jeg har også altid været optaget af og nørdet omkring ‘naturlig træning’, anatomi, ergonomi og hensigtsmæssig kropsbrug, men essentielt for mig i undervisningen er at støtte deltagernes kropsbevidsthed, egen oplevelse af og ‘ekspertise’ på egen fødsel, krop og liv.

Om det er arbejdet med børn, gravide eller forældre, er det vigtigt for mig at lade alle føle sig mødt dér, hvor de er, se deres ressourcer og det, de har at byde ind med.”

En deltager i fødselsforberedelse skriver efter sin fødsel:

“Jeg ville ikke have været foruden det her fødselsforberedelseshold. Det gjorde mig så rolig, at jeg havde set og prøvet de forskellige redskaber før og vidste, hvad jeg kunne gøre for at ride på smerterne - for tro mig, de er en del af pakken ;) Min jordemoder sagde, at hun godt kunne mærke, at jeg kom velforberedt og fokuseret, og det vil jeg gerne takke dig for, Rikke. Totalt god forberedelse på mit livs mest vanvittige, hårde, smukke og fuldstændig fantastiske oplevelse, som en fødsel er.”

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 31416
Status: Igangsat
Første møde: 18-03-2021 18:30
Mødegange: 6
Lektioner: 12
Undervisere: Rikke Mejlhede-Cranø
Priser:
Almen DKK 1.095,00
SU modtagere/lærlinge med bopæl i Frb./Kbh DKK 1.015,00
A-ledige med bopæl i Frb./Kbh. Kommune DKK 1.015,00
dof