Gravidyoga i København

Yoga for dig og det barn, du venter

Graviditet er en skelsættende periode i mange kvinders liv. Kroppen er i forandring, sindet forbereder sig på det kommende møde med barnet, og snart er det tid til at træde ind i moderrollen – måske for første gang, måske for anden eller tredje gang. Derfor oplever mange kvinder at have et ønske om at blive guidet både under og efter graviditeten.

På apa har vi mange års erfaring med at træne, guide og støtte kvinder og familier gennem graviditeten samt den første tid efter fødslen. Én af de måder, vi gør det på, er gennem yoga.

Der blev desværre ikke fundet nogen hold.

Lær at stå stærkere i dig selv gennem yoga for gravide i København

På apas yogahold for gravide i København har vi fokus på dig og det barn, du venter. Vi sætter fokus på åndedræt og nærvær, imens du bliver vejledt gennem styrke- og afspændingsøvelser. Gennem yogaen bevæger du dig blidt igennem graviditeten, imens du både styrker din gravide krop og lærer den at kende.

Yogaens mange fordele

Yoga er en ældgammel praksis, der kombinerer styrke, smidighed, meditation og vejrtrækning. Ved at praktisere yoga kan man opnå en masse fordele, herunder:

  • Øget styrke og smidighed
  • God vejrtrækningsteknik
  • Bedre humør
  • Mindre stress og angst
  • Bedre søvn
  • Velvære i hverdagen

Disse fordele kan alle drage nytte af – især i en hverdag fyldt med arbejde, praktik, gøremål, skærme, larm og højt tempo.

Vi tager udgangspunkt i den gravide krop

Yoga kan udøves på mange forskellige måder, og på apa gør vi det med den gravide krop i fokus. Formålet med vores gravidyoga i København er at styrke dig under din graviditet. Vi træner kroppens styrke og smidighed, så den bliver forberedt på både fødslen og det kommende moderskab. Gennem meditations- og afslapningsøvelser styrker du den indledende relation til dit barn, når du øver dig i at lukke øjnene og være med din baby, allerede inden fødslen. Vi giver også bækkenbunden ekstra opmærksomhed og omsorg, og hver time afsluttes med afspænding, så du går herfra med fornyet energi.

Sikker træning under din graviditet med gravidyoga i København

Som gravid oplever man at være fyldt med spørgsmål. Hvad må man? Hvad må man ikke? Hensynet til barnet og dets velvære er nogle gange så stort, at man bliver i tvivl om, hvad der egentligt er rigtigt og forkert at gøre, når det kommer til træning.

Generelt gælder det, at mild til moderat træning under graviditeten er gavnligt. Din krop er i forandring og din hormonbalance ændrer sig, fordi den er i fuld gang med at skabe liv. Derfor er det vigtigt, at du giver din krop de bedste forudsætninger for at kunne gøre netop det – og her er yoga oplagt.

Vi møder dig der, hvor du er

Ingen gravide kroppe er ens, og vi har ingen forventninger til, hvad du skal kunne eller ej. Hvis du kan mærke, at du har brug for at modificere nogle øvelser eller fokusere på bestemte områder af kroppen, er det mere end okay. I samarbejde med underviseren har du tid og mulighed for at undersøge, hvordan du får mest muligt ud af din yogapraksis.

Alle kan være med til gravidyoga i København

Du kan starte på vores yogahold, når du har lyst, uanset hvor langt du er i din graviditet. Vi har løbende holdstart, og de fleste hold forløber over en måneds tid. Hvis du ser et hold, der er startet, og der fortsat er ledige pladser, er der altid mulighed for at springe på. Når du deltager på vores yogahold, skal du huske at medbringe din egen yogamåtte.

Vi tilbyder også hold med gravidtræning til dig, der gerne vil have pulsen lidt højere op og fokusere ekstra på at styrke din krop. Har du brug for at sætte mere fokus på fødselsforberedelse, tilbyder vi en række forskellige hold, der henvender sig til par, solo-mødre, førstegangsfødende og flergangsfødende. Når barnet er kommet til verden, tilbyder vi både efterfødselstræning og forskellige rytmik- og motorikhold, der henvender sig til far, mor, bedsteforældre og børn.