Fødselsforb. førstegangsfødende - psykisk sårbare

Til dig der skal være mor for første gang.

Her får du 8 undervisningsgange - heraf to fællesgange, hvor din fødselspartner kan deltage. En undervisningsgang varer 2 timer og 25 minutter, og du får både fysisk træning, vidensformidling og rum og plads til at dele tanker og forventninger ud fra et hensyn til den enkelte deltagers sårbarhed.

Hvis holdet er startet, og du gerne vil deltage, kan du kontakte kontoret for en nærmere aftale (under forudsætning af ledige pladser).

Ledige pladser

Få ledige pladser

Kurset er overtegnet, men tilmeld dig alligevel og kom på venteliste

Holdet er et "særligt tilrettelagt" hold i forhold til, at der tages specielle hensyn til deltagerne, som på grund af handicap/psykisk sårbarhed ikke kan deltage på et alment hold, ligesom der er max. 8 deltagere på holdet. apa modtager forhøjet kommunalt tilskud til særligt tilrettelagte hold med færre deltagere, og deltageren skal underskrive og aflevere en tro- og loveerklæring ved holdstart.

Holdnr Underviser Ugedag Start Slut  
29496 Marie Havn Ons 13‑11‑2019 16:00 15‑01‑2020
Se mere   Luk  
 • Holdnr: 29496
 • Underviser: Marie Havn
 • Ugedag: Ons
 • Start: 13‑11‑2019 16:00
 • Slut: 15‑01‑2020
 • :
Se mere   Luk  

Til dig, der skal være mor for første gang

 • Du bliver forberedt til fødslen og den første tid som forælder.
 • Din fødselspartner deltager 2 eftermiddage - den 11.12. og 08.01.

Du kan starte på holdet tidligst i ca. 26. graviditetsuge og senest i 31. graviditetsuge. Små afvigelser her fra er selvfølgelig helt i orden.

Undervisningen vil være særlig tilrettelagt i forhold til gravide med psykisk sårbarhed og foregår på små hold i trygge rammer. Der bliver i undervisningen taget særlige hensyn til individuelle behov. I vil max. være 8 på holdet.

Der vil være tid og plads til at dele tanker og forventninger ud fra et hensyn til den enkelte deltagers sårbarhed.

8 undervisningsgange
I løbet af 8 undervisningsgange, heraf 2 med din fødselspartner, bliver du forberedt til den kommende fødsel og den første tid med det lille barn.

Bevidsthed og styrke
Den gravide krop er udgangspunkt, når vi hver gang laver øvelser, der styrker, bevidstgør, fremmer kredsløbet og aflaster.

Forberedelse til fødslen
Vi arbejder med bevidsthed omkring åndedrættet. Hvordan du med kroppen kan understøtte veerne. Hvad der kan lindre undervejs i fødslen, både mens veerne er der og i pauserne mellem. Og hvordan du bedst muligt holder gang i de gode fødselshormoner. Vi afprøver pressemåder og forskellige fødestillinger.

Viden om fødslen
Du får viden om fødslen og dens faser. Også viden, som du ikke umiddelbart kan læse dig til, baseret på tilbagemeldinger og erfaringer fra et stort antal fødende.

Den første tid
Den allerførste tid med det lille barn, beroligelse og amning er også emner, vi taler sammen om.

Fælles te
På apa har vi et begreb, vi kalder ”teen”. Det dækker over, at vi i slutningen af hver undervisningsgang sætter os sammen og taler om forskelligt i relation til graviditeten, den kommende fødsel og tiden efter. Og ofte drikker vi rent faktisk te – og spiser lidt.

En undervisningsgang kan se sådan ud:

 • let opvarmning
 • bevægelse og stræk af muskler og led
 • kredsløbsøvelser
 • bækkenbundsøvelser
 • bevidst arbejde med åndedrættet
 • afprøvning af ve- og hvilestillinger
 • afspænding
 • samtale med te og let spisning.

2 fællesgange med din fødselspartner
5. og 7. undervisningsgang kommer din fødselspartner med. På de 2 fællesgange prøver I sammen, hvad der kan støtte, lindre, berolige og stimulere undervejs i fødslen. Både i udvidelsesfasen og i pressefasen.

Vi taler om, hvad der beroliger et lille barn, hud mod hud-kontakt, mælk til det spæde barn og jeres tanker om livet som familie.

1. undervisningsgang får du en lille folder med til din fødselspartner, som beskriver de 2 fællesgange mere detaljeret.

Se folderen

Kurser efter fødslen
Ca. 6 uger efter sidste undervisningsgang begynder et efterfødselskursus for jer, der ønsker at fortsætte.

Spørg din underviser om kursusstart og tilmelding.

Holdet er et "særligt tilrettelagt" hold i forhold til, at der tages specielle hensyn til deltagerne, som på grund af handicap/psykisk sårbarhed ikke kan deltage på et alment hold, ligesom der er max. 8 deltagere på holdet. apa modtager forhøjet kommunalt tilskud til særligt tilrettelagte hold med færre deltagere, og deltageren skal underskrive og aflevere en tro- og loveerklæring ved holdstart.

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 29496
Status: Igangsat
Første møde: 13-11-2019 16:00
Mødegange: 8
Lektioner: 26
Undervisere: Marie Havn
Priser:
Almen DKK 1.995,00
SU modtagere/lærlinge med bopæl i Frb./Kbh DKK 1.840,00
A-ledige med bopæl i Frb./Kbh. Kommune DKK 1.840,00