Viden om

Er fødselsforberedelse vigtigt?

At blive mor og far er en af livets største omvæltninger. Det liv, du kender, forandres – og mange nye tanker og følelser melder sig. Læs her om, hvordan fødselsforberedelse kan være med til at gøre dig mentalt og fysisk klar til fødslen, og hvordan det kan give større velvære og energi til det nye liv med baby.

På et fødselsforberedelseshold styrkes kroppen gennem bevægelser, som giver dig en større kropsbevidsthed og afbalancerer krop og sind. Du får mulighed for at afspænde musklerne, forebygge og afhjælpe gener – og så lærer du dig selv og din gravide krop bedre at kende. Alt sammen i fællesskab med andre.

 

Et trygt rum med tid til fordybelse

For mange er det en positiv oplevelse at deltage på et fødselsforberedelseshold, fordi det giver viden og ro omkring fødslen og tiden op til og efter, og du får mulighed for at stille spørgsmål og møde andre i din situation alt imens du bevæger kroppen på måder, der tager højde for din store mave, hvilket også udvikler din kropsbevidsthed. Under forberedelsen er der fokus på at skabe velvære og energi i trygge omgivelser. Du får viden om, hvordan en typisk fødsel forløber, hvordan du helt praktisk kan understøtte og håndtere dine veer på en god måde ved hjælp af åndedrætsøvelser, forskellige stillinger og bevægelser – og hvordan din partner eller andre kan støtte dig undervejs. Samtidig giver fødselsforberedelse jer muligheden for at forberede jer på den nye tilværelse sammen.

 

Vælg den fødselsforberedelse, der føles rigtig for dig

Der er mange forskellige måder at forberede sig på. Intet er mere rigtigt end andet. Det vigtigste er, at du forbereder dig på din måde.

Hos apa har vi forskellige fødselsforberedelseshold, som er tilpasset din situation og dine behov. Vores hold starter omkring graviditetens 26. uge og fortsætter helt frem til din termin. Du kan finde tider og tilbud på vores forskellige fødselsforberedelseshold her – og som noget helt nyt tilbyder vi nu også fødselsforberedelse for solomødre.

Hvis du har spørgsmål til vores fødselsforberedelse eller kunne tænke dig at vide mere, er du meget velkommen til at kontakte os.

 

dof