Familiegymnastik

Familiegymnastik er til dig, der vil have det sjovt med dit barn, mens du understøtter og stimulerer dets motorik og sanser

Nærvær, tid, masser af bevægelse, sjov og leg – familiegymnastik er en fantastisk mulighed for dig, der gerne vil tilbringe tid med dit barn og samtidig understøtte dets motorik og udvikling.

Til familiegymnastik på apa hopper, drejer, danser, leger, løber, kravler, triller og synger vi for fuld kraft, og målet er at give dig og dit barn et rum, hvor der er plads til nærvær og kropslig udfoldelse mellem jer. I deltager på et hold med andre børn og deres forældre, og der plejer at opstå et skønt fællesskab mellem deltagerne. Vi går højt op i, at alle på holdet har det godt og føler sig trygge og inkluderede i undervisningen.

Vælg mellem tre alderssvarende hold

apa har valgt at opdele vores familiegymnastikundervisning i tre alderstrin, så underviseren kan tilrettelægge undervisningen efter børnenes forskellige udviklingstrin.

Når du tilmelder dig, er det vigtigt, at du tilmelder dig selv først og dernæst dit barn.

Om apas familiegymnastik

Undervisningen varierer fra gang til gang, og du kan forvente en blanding af forskellige aktiviteter og lege. Vores familiegymnastik henvender sig til alle forældre og børn, og dit barn kan deltage fra 1-årsalderen, og indtil det er 4 år og 11 måneder.

Målet med undervisningen er, at vi skal have det sjovt sammen, og at dit barns selvværd, selvtillid, sansemotorik og kropsfornemmelse styrkes gennem en kombination af leg og bevægelse. Vi sørger for, at rammerne for undervisningen er enkle og klare, så det er nemt for dit barn at deltage og engagere sig på den måde, der passer bedst til dets dagsform.

Vi slutter hver undervisning af med stille afspændingsøvelser, hvor I kommer helt ned i gear efter en time med fuld fart på.

Vi tilbyder også babyrytmik

Vores familiegymnastik henvender sig til børn mellem 1 og 4 år. Er din baby under 1 år gammel, kan I deltage på vores babyrytmikhold, hvor vi har fokus på at stimulere dit barns sanser og motorik gennem øvelser, lege, sang og musik.

Hvorfor skal du gå til familiegymnastik med dit barn?

  • Dit barns sanser, muskler og led boostes.
  • Som forældre har du mulighed for at følge dit barns udvikling på tæt hold, og du får en større bevidsthed om, hvordan du skruer op og ned for dit barns energiniveau.
  • Der er tid og plads til, at dit barn kan eksperimentere og opdage nye færdigheder og sider af sig selv.
  • Vores undervisere er meget opmærksomme på, at både barn og forælder skal føle sig trygge til undervisningen. Derfor er der heller ikke noget, der er rigtigt eller forkert hos os.
  • Du oplever dit barn i sjove lege og ser det udfolde sig motorisk på nye måder.
  • I får tid sammen, hvor I både får bevæget jer og har det sjovt sammen. Dit barn inspireres til at indgå i fællesskab med andre børn og vokse.
  • Du får idéer til leg og aktiviteter, som I kan lave derhjemme.

Mød Sandra – vores engagerede underviser i familiegymnastik

Sandra blev færdiguddannet som psykomotorisk terapeut i januar 2015 og har taget en efteruddannelse på Gøsselskolen, hvor fokus er på egen bevægelsesmæssige og musikalske kunnen og udtryk for børn i alderen 0-9 år. Siden 2009 har Sandra undervist børnehold med og uden deltagelse af forældre.

På apa har Sandra undervist i babyrytmik og familiegymnastik siden foråret 2016. I dag tilbyder hun også motorikhold for mor og barn samt babysvømning.

Her kan du læse, hvad Sandra siger om arbejdet som underviser på vores familiegymnastikhold:

”Noget af det skønneste at være vidne til er at se børn og voksne eksperimentere og opdage nye sider af sig selv. For mig er det vigtigt at opbygge rammer, hvor børn og voksne føler sig trygge. Når vi har en tryg base, skaber det grundlag for at bevæge os ud i det ukendte og udfolde vores ukendte potentiale og i det øjeblik udvikle os.

Jeg holder meget af at fortælle børn og voksne, at her er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Her kan du ikke lave fejl.”

Gå til familiegymnastik med dit barn på apa i midten af København

Hvis du er klar til at tilmelde dig og dit barn vores familiegymnastikundervisning, kan du gøre det i toppen af denne side, hvor du kan vælge mellem tre forskellige hold, alt efter hvor gammel dit barn er.

Savner du mere information, eller har du spørgsmål til vores undervisning og tilgang, er du velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål – store som små.

Vi glæder os til at se dig på apa og til at byde dig og dit barn velkommen på vores hold!