Babyrytmik

Babyrytmik er til dig, der vil have inspiration til at stimulere dit barns udvikling gennem leg, musik og bevægelse

I det første leveår er der fuld fart på barnets udvikling. Som forældre kan det derfor være rart at få inspiration og støtte til at aktivere og udfordre det lille barn gennem de forskellige udviklingstrin.

Til babyrytmik på apa aktiverer vi barnets medfødte fornemmelse for rytme og lyst til at bevæge sig. Vi bruger sangen og musikken til at stimulere barnets sanser og motorik, og gennem forskellige øvelser og lege styrker vi dit barns evne til at være nærværende og kommunikerende – både med dig, men også med omverdenen.

Vi tilbyder også rytmikhold i Kulturhuset på Islands Brygge. Dem kan du læse mere om her.

Vælg mellem tre alderssvarende hold

Vi har valgt at opdele vores babyrytmikundervisning i tre alderstrin, så underviseren kan tilrettelægge undervisningen efter børnenes forskellige udviklingstrin.

apas tilgang til babyrytmik

På apa ser vi det som vores opgave at skabe et rum, hvor børnene føler sig trygge, så de får mod på at udforske omgivelserne med deres sanser og lære nyt. Vi tager afsæt i vestibulærsansen, følesansen og muskel- og ledsansen, som vi fx stimulerer gennem:

  • sanglege
  • pardans med dig og din baby
  • sanselege med stof og tørklæder
  • kolbøtteøvelser
  • rolige øvelser med fokus på nærvær.

Vi lytter til barnets grænser

På vores hold er der ikke noget, der hedder ”bør” eller ”skal.” Al undervisningen foregår på dine og dit barns præmisser – og i dét tempo, der passer jer bedst. Er der fx lege eller øvelser, som din baby ikke vil være med til, er det helt ok – og både en naturlig og velkommen del af undervisningen. Det vigtigste er nemlig, at du og dit barn har en hyggelig og lærerig stund med hinanden.

Det er gennem gentagelser, at barnet lærer bedst

Til babyrytmik har vi fokus på gentagelserne. Som forælder vil du måske opleve, at undervisningen kan blive ensformig, men for din baby er der stor tryghed i genkendeligheden og forudsigeligheden. Vores underviser sørger for løbende at justere øvelserne, så dit barn hele tiden møder passende udfordringer.

Du bliver undervist af en dygtig underviser

Vores undervisere har en høj faglighed, og de fleste er uddannede psykomotoriske terapeuter med relevante efteruddannelser. Til babyrytmik vil du derfor møde en fagligt dygtig og engageret underviser, der både kan motivere dit barn og give dig vigtig viden om hvordan dit barn udvikler sig på egen hånd og gennem samspillet med dig.

Hvorfor skal du gå til babyrytmik i København?

At gå til babyrytmik er ikke et must, da du som forælder helt naturligt stimulerer dit barns rytmiske og motoriske udvikling. Alligevel oplever vi, at vores både små og store holddeltagere får en masse positive ting ud af at gå til babyrytmik.

Du får inspiration til sanse- og motoriklege

Til babyrytmik får du en masse inspiration til lege og aktiviteter, som dit barn kan lave alene og sammen med dig.

Du kan få ét langt forløb det samme sted

Du har mulighed for at starte til babyrytmik med din tre måneder gamle baby og fortsætte til og med tolvte måned. Det giver tryghed for både dig og dit lille barn – I kender underviseren, legene, omgivelserne og de andre deltagere, som også vælger at fortsætte på alle tre hold.

Du møder andre forældre

Du møder andre forældre, hvis babyer har samme alder som din, og I har mulighed for at se hvor forskellige børn kan være. For mange nybagte forældre er det også rart at møde andre forældre på barsel og udveksle erfaringer med hinanden.

Vil du gå til babyrytmik og -motorik i København?

Du kan starte til babyrytmik i København, når din baby er 3 måneder gammel. Vores babyrytmikhold i København er for ét barn og én voksen, og vi har løbende opstart på nye hold.

For at deltage på et hold skal du tilmelde dig selv, og ikke dit barn. Bliver du forhindret i at deltage på én eller flere af undervisningsgangene, er du velkommen til at sende din partner eller et andet familiemedlem i dit sted.

Vi glæder os til at se dig!

Underviserne er helt fænomenale, uanset om du er førstegangsmor, flergangsmor eller går til rytmik for 2-3 årige, hvor vores datter pt. har et "girl-crush" på sin underviser. Jeg har altid følt mig velkommen på apa.